Testere 3D

Testere 3D

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Testere 3D
Saw 3D: The Final Chapter
Yönetmen Kevin Greutert
Yapımcı Oren Koules
Mark Burg
Senarist Patrick Melton
Marcus Dunstan
Hikâye Patrick Melton
Marcus Dunstan
Oyuncular Tobin Bell
Costas Mandylor
Betsy Russell
Sean Patrick Flanery
Cary Elwes
Müzik Charlie Clouser
Stüdyo Twisted Pictures
Dağıtıcı Lion Gates Film
Türü Korku Gerilim Polisiye Aksiyon
Yapım yılı 2010, ABD, Kanada
Süre 90 dakika
Dil İngilizce
Bütçe 17.000.000 $
Hasılat 136.100.000 $
Önceki film Testere 6
Devam filmi Testere 8

Yönetmenliğini Kevin Greutert'in yaptığı 2010 ABD yapımı Testere'nin yedinci filmi. Filmin senaristliğini Patrick Melton ve Marcus Dunstan yapmıştır. Serinin bu filmi sinemaya 3D olarak vizyona girmiştir. Diğer filmlerine göre daha fazla bütçeyle çekilen bu film yine gişe rekortmeni olmuştur.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Doktor Lawrence Gordon banyodan kaçmak için ayağını kestikten sonra testini atlattı ve bu sırada ayak bileğini bir buhar borusuyla koterize etti. Beş yıl sonra, iki adamın, Brad ve Ryan'ın, karşılıklı sevgilileri Dina üçüncüsünün üzerinde asılı dururken, iki adam, Brad ve Ryan, kayar bir arabaya sabitlenmiş bir çalışma masasının zıt taraflarına bağlı oldukları, halka açık bir meydandaki ev geliştirme vitrinde başka bir oyun oynanır. testere. Adamların, her ikisini de suç işleyerek ihtiyaçlarını karşılamaya yönlendiren Dina'yı kurtarmak için testereleri rakiplerine sokmak için altmış saniyeleri var. İhanetinin farkına varan Ryan ve Brad ateşkes anlaşmasını kabul ederler ve testere bıçağını Dina'ya doğru ikiye bölerler.


Jill Tuck, Mark Hoffman'ın tuzağından kurtulmasına tanık olduktan sonra İçişleri dedektifi Matt Gibson'dan yardım ister ve koruma ve dokunulmazlık karşılığında Hoffman'ı suçlu bulmayı teklif eder. Bu arada, Hoffman dazlak beyaz üstünlükçülerden oluşan bir çeteyi kaçırır ve onları dördünü de öldüren terk edilmiş bir hurdalığa tuzağa düşürür. Ayrıca kendi hayatta kalma hikayesini tahrif ederek şöhret ve servet elde eden kendi kendine yardım gurusu Bobby Dagen'i yakalar. Bobby, terk edilmiş bir psikiyatri hastanesinde uyanır ve Bobby'nin ilerlemesini izlerken onu yavaş yavaş aşağı çeken çelik bir platforma zincirlenmiş karısı Joyce'u kurtarmak için bir saati olduğu öğrenilir. Bir dikenli zeminin üzerinde asılı olan kafesinden Gibson, Bobby'nin oyununun yerini keşfeder ve başka bir odada mühürlenen ve zehirli gazla öldürülen bir SWAT ekibi gönderir. Hoffman'ın komuta merkezini bulan Gibson, Hoffman'ın Jill'i avlamak amacıyla bir ceset çantasında morgda getirilerek oyunlar sırasında karakola erişim sağladığını fark eder. Gibson istasyonu uyaramadan, her iki adamıyla birlikte otomatik bir taret tabancası tarafından öldürülür. Bu arada, Bobby, Joyce'un tuzağını devre dışı bırakmak için göğüs kaslarına iki kanca sokarak ve kendini tavanın üzerine kaldırarak hayatta kaldığı tuzaktan sözde kaçışını yeniden canlandırmak zorunda kalır. Ancak, Bobby devreyi kapatamadan gücü azalır ve düşerek devam edemez. Süre dolduğunda, küstah bir boğa kapsülü Joyce'un etrafında kapanır ve onu yakar. Başka bir yerde, Hoffman polis karakoluna sızar, Jill'e ulaşmadan önce yolundaki herkesi öldürür ve onu öldüren orijinal Ters Beartrap ile onu sınırlar. sonra Bobby, akıl hastanesine doğru ilerler, diğer testlerini tamamlamaya ve yayıncısı Nina'yı kurtarmaya çalışır; Avukatı Suzanne; ve en iyi arkadaşı Cale, Bobby'nin yalanlarını bilen ve hikayesini uydurmasına yardım eden herkes. Ancak onları kurtarma çabalarına rağmen, hepsi kendi tuzaklarında öldürülür. Bobby sonunda üst bilgelik dişlerinin kombinasyonuyla kapıyı açar ve karısıyla tekrar bir araya gelir.


Hoffman daha sonra atölyesini yok eder ve kasabayı terk etmeye başlar, ancak liderin kendisini şimdi Jigsaw'un suç ortağı olan Dr. Gordon olduğunu ve banyodan kaçıp ona emrettikten sonra bulan üç domuz maskeli figür tarafından bastırılır. Jill'i mirasını gerçekleştirmesi için korumak. Gordon, Hoffman'ı test edildiği aynı banyoda kelepçeledi, ayağını görmek için kullandığı demir testeresini odadan dışarı fırlatmadan önce, kapıyı mühürleyerek Hoffman'ı ölüme terk etti.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Tobin Bell  ... Testere / John Kramer (Sezai Aydın)

Costas Mandylor  ... Lt. Mark Hoffman (Murat Şen)

Betsy Russell  ... Jill Tuck (Berna Başer)

Cary Elwes  ... Dr. Gordon (Hakan Altundaş)

Sean Patrick Flanery  ... Bobby (Tolga Tibet)

Gina Holden  ... Joyce (Figen Sumeli)

Chad Donella  ... Gibson (Özgür Özdural)

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Benzer Makaleler