Met Office

Met Office

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Met Office'in Exeter şehrindeki merkezi.

Met Office, Büyük Britanya'nın meteoroloji kurumudur. Met Office tabiri önceleri Meteorological Office (Meteoroloji Ofisi)'in kısaltmasıyken sonrasında resmi ad haline gelmiştir.

1854 yılında Robert FitzRoy tarafından gemiler için fırtına uyarıları yapan kurulun küçük bir bölümü olarak kurulmuş, daha sonra Savunma Bakanlığı'na bağlanmıştır.

Merkezi Devon Kontluğu'nun Exeter şehrinde yer alır. Aberdeen'in yanı sıra Cebelitarık ve Falkland Adaları'nda da ofisleri bulunmaktadır. Mobil Met Office ise Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne çatışmalar sırasında hava durumu verilerini aktarır.[1]

BBC ve ITV gibi basın kuruluşları hava raporlarını Met Office'den sağlarlar.

Ayrıca Met Office, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü'ne bilgi veren Volkanik Kül Danışma Merkezi (VAAC)'nde Bodø Oceanic, Reykjavik, Shanwick Oceanic, Londra, İskoçya ve Shannon bölgelerinden sorumlu merkezdir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Met Office defence: Supporting operations". 5 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2013. 
  2. ^ "London VAAC" (İngilizce). Metoffice.gov.uk. 19 Kasım 2008. 16 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2010. 

Şablon:İngiltere-kurum-taslak

Benzer Makaleler