Blizzard Entertainment

Blizzard Entertainment

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Blizzard Entertainment
Kurucu Mike Morhaime Bunu Vikiveri'de düzenle
Genel merkezi İrvine, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri
Website www.blizzard.com

Blizzard Entertainment, bilgisayar oyunları üreten Irvine, Kaliforniya merkezli bir şirkettir.[1] 1994'te Warcraft oyununu çıkardığından beri, dünyaca bilinen bir oyun şirketi olmuştur. Ürettiği Diablo, StarCraft, Warcraft oyunları ve bunların devam oyunları sayesinde tek oyunculu ve çok oyunculu video oyunları alanında büyük hayran kitlesi elde etmiştir.

Blizzard'ın Kaliforniya'daki merkezinde bulunan ork heykeli.

Pek çok ünlü oyun üretici firmanın aksine, Blizzard az oyun üretmiştir ancak ürettiği oyunların hepsi alanında en iyi oyun seçilmiştir.[kim?] Ultima Online ile başlayan ve günümüz oyuncularının en yoğun olduğu devasa çok oyunculu rol yapma oyunu piyasasına 2004 yılında Warcraft oyununun devamı olan World of Warcraft oyunu ile giren Blizzard, geçmişindeki başarısını yineleyerek bu oyunu ile de alanında en iyi olmayı başarmıştır. Bunun da en açık örneği World Of Warcraft'ın dünya çapında 11 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olmasıdır.[kaynak belirtilmeli]

Oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Company Profile". Blizzard. Blizzard Entertainment. 2 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2018. 
  2. ^ "World of Warcraft: Battle for Azeroth - release date, beta, and everything else we know". PC Games N. PC Games N. 21 Kasım 2017. 8 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Benzer Makaleler